Zorgboerderij Familie Huismans

Kleinschalige dagbesteding

Op de zorgboerderij bieden wij dagbesteding van dinsdag tot en met vrijdag. Je bent bij ons van harte welkom als je opzoek bent naar zinvolle activiteiten in een gezellige kleine groep. Onze kracht zit hem in de kleinschaligheid.

Wij werken voornamelijk met dieren, groen en hout in onze werkplaats. Dit alles in een huiselijke maar professionele sfeer. De begeleiders zijn altijd dezelfde gezichten en werken zelf ook mee, één team één taak. Er is ruimte voor jouw eigen invulling, wij zijn dol op ideeën of klussen wat jij leuk vindt om te doen, misschien kan je ons nog wel iets leren?

Onze doelgroep

De deuren van onze zorgboerderij staan voor iedereen open. Wel vinden wij het zeer belangrijk dat de deelnemer binnen onze groep past en de dagbesteding aansluit bij zijn/haar wensen en behoeften.

Ons dagbesteding is niet voor een specifieke leeftijdsgroep. Momenteel ontvangen wij deelnemers in de leeftijdscategorie tussen de 21 en 65 jaar. Deze sociale diversiteit werkt heel goed en haalt in iedereen zijn kwaliteiten naar boven.

Onze zorgboerderij past het beste bij jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Hier zijn onze accommodatie en de activiteiten het beste op aangepast.

Wij hebben de meeste ervaring in het begeleiden van deelnemers met een diagnose binnen het Autisme Spectrum, verstandelijke beperking, NAH, verslavingsachtergrond of een visuele beperking. Echter kijken wij voorbij de diagnose en spelen we in op de wensen en behoeften van de persoon. Zo kunnen we samen een gewenste invulling van de dag en week realiseren.

Op onze zorgboerderij werken we met kleine groepjes, want aandacht geeft kracht. Wij vinden persoonlijke begeleiding uiterst belangrijk. De deelnemer, met zijn/haar leerdoelen, staat bij ons centraal. Daarnaast zetten wij ons in voor een goede samenwerking met ouders/verzorgers/begeleiders en werken we met korte lijntjes.

Openingstijden

Maandag          Gesloten
Dinsdag            09.00 - 16.00
Woensdag        13.00 - 16.30
Donderdag        09.00 - 16.00
Vrijdag              09.00 - 16.00

Dinsdag, donderdag en vrijdag beschikken over twee dagdelen:
Ochtend           09.00 - 12.30u
Middag             12.30 - 16.00u

Een werkweek is voor iedereen anders, misschien heb jij genoeg aan twee ochtenden werk, dat mag! Maar wil je 3 dagen komen kan dat ook. Jij hebt de regie, we bepalen samen wat voor jou werkt en haalbaar is. 

Wij ontvangen deelnemers die de activiteitenbegeleiding volledig bij ons invullen, maar er zijn ook deelnemers die enkele dagdelen bij ons afwisselen met een andere dagbesteding.