Zorgboerderij Familie Huismans

Kleinschalige dagbesteding

Op een boerderij hoef je nooit stil te zitten, er zijn veel leuke klussen maar soms zit er ook wel iets tussen wat moet gebeuren. We doen het met elkaar!

De dieren

Wij hebben geen actief agrarisch bedrijf, op onze boerderij hebben wij enkele stallen met dieren en wat buitenverblijven. Aan dieren hebben wij o.a. pony's, varkens met ieder een nestje biggen, konijnen, cavia's, eenden, kippen, schildpadden, een volière met vogels en een hond.

Onze dieren hebben een vriendelijk karakter en worden graag geaaid. De verzorging van de dieren geeft ritme aan onze daginvulling. Maar ook is er altijd wel iets te klussen aan de omheiningen, dierverblijven enzovoort.
We zijn een zoönosen -verantwoord bedrijf, dat betekent dat al onze dieren worden voorzien van de correcte entingen om hun maar ook jouw gezondheid te waarborgen.

Het groen

Het terrein is 1 hectare groot en is ingericht met weides, camping, hagen, bomen. Dit betekent maaien, snoeien, aanplanten. Voor de liefhebbers hebben we ook een moestuin en zetten we iedere jaar een veldje aardappels.

Het werken in het groen geeft rust. Niets zo fijn om op een zonnige dag met je handen in de aarde te zitten. Deze activiteiten kunnen zowel zelfstandig uitgevoerd worden, maar de grotere klussen zoals snoeien pakken we gezellig samen aan.
In de winter kloven we ook nog hout voor de houtkachel in de binnenruimte. Werk waar je wel een beetje spierballen voor nodig hebt, maar wat ontzettend gezellig is om met zijn allen te doen. En het harde werk wordt altijd beloond met een warme chocolademelk, of een lekkere kop koffie en thee.

Op www.minicampinghuismans.nl kan je een kijkje nemen op onze minicamping!

De werkplaats

Onze zorgboerderij beschikt over een grote werkplaats. In de werkplaats kan gewerkt worden op eigen niveau, dit betekend dat sommige mensen onder begeleiding met machines mogen (leren)  werken. Maar ook handmatig kunnen we mooie projecten verwezenlijken. Bloembakken, vogelhuisjes of we knappen meubeltjes op. Samen maken we er iets leuks van!

De binnenruimte

Onze binnenruimte is ruim 160m2 groot, er is dus ruimte genoeg! Wanneer de werkzaamheden buiten zijn afgerond, of wanneer het regenachtig is hoeven we ons niet te vervelen.
In onze sfeervolle en ruime zorgboerderij zijn wij graag bezig met sport, spel, puzzelen, muziek, schoonmaken, bakken en koken. Verder zijn er veel creatieve materialen aanwezig. Maar staan er bijvoorbeeld ook computers om eens wat op te zoeken of een filmpje te bekijken.

 • Veldboeket uit de tuin
 • Schoentjes met sedum
 • Baloe en het gekloofde hout
 • Knoflook uit de tuin
 • Knuffel konijntjes
 • Ranka het varken
 • Eigengemaakte vogelhuisjes
 • Voliére in aanbouw
 • Uitzicht tuin
 • Gekloofd hout
 • Zebravinkjes